Stan Wawrinka is op Wimbledon nog zonder setverlies
NOS Sport

Wimbledon vandaag: eerste mooie affiches

Wimbledon gaat na de eliminatie van Robin Haase verder zonder Nederlandse inbreng in het enkelspel. Maar dat maakt het befaamde tennisevenement er niet minder interessant op. Op dag vijf van het grandslamtoernooi in Londen dienen zich in de derde ronde enkele mooie affiches aan.

Grigor Dimitrov-Richard Gasquet, Stan Wawrinka-Fernando Verdasco, Marin Cilic-John Isner en Nick Kyrgios-Milos Raonic zijn op voorhand duels die voor spanning kunnen gaan zorgen.

Topfavorieten

Ook een aantal topfavorieten komt vandaag in actie. Titelverdediger Novak Djokovic treft de Australische topdertigspeler Bernard Tomic.

Serena Williams, de nummer één van de wereld bij de vrouwen, speelt tegen de Britse publieksfavoriet Heather Watson en Maria Sjarapova, in ronde twee de bedwingster van Richèl Hogenkamp, neemt het op tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu.

Toch nog Nederlanders

Nederland is nog wel vertegenwoordigd in het dubbelspel. Jean-Julien Rojer dubbelt met Horia Tecau tegen het koppel Andre Begeman/Julian Knowle. Michaëlla Krajicek probeert samen met Barbora Strycová de derde ronde te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl