De brand in Kallenkote
NOS Nieuws

Veel branden door blikseminslagen

De onweersbuien die aan het eind van de avond over ons land trokken leverden de brandweer veel werk op. Vooral uit het noorden en oosten van het land kwamen veel berichten over branden.

Voor zo ver bekend zijn er bij de branden geen gewonden gevallen.

In het Twentse Ootmarsum kwamen 2000 biggen om bij een brand in een stal. In het Groningse Marum konden achttien koeien op tijd uit hun brandende stal worden gered, al kwam wel een kalf om toen het dak instortte door het vuur. Volgens de brandweer is een aantal dieren er slecht aan toe.

In Bennekom ging een woonboerderij volledig verloren nadat de bliksem was ingeslagen in het rieten dak. Ook een boerderij in het Gelderse Winssen raakte zwaar beschadigd. Bij een grote brand in het Overijsselse Kallenkote kwam asbest vrij. Brandweer raadt omwonenden aan deuren en ramen gesloten te houden.

In het Drentse Hoogersmilde is de brandweer veel tijd kwijt met het blussen van een stapel hooibalen die in brand waren gevlogen door de bliksem. De duizend hooibalen moeten uiteen worden getrokken om het vuur te doven.

In de stad Groningen vloog het dak in brand van het gebouw van DUO, de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs.

Bliksem slaat in in boerderij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl