Dustin Brown
NOS Sport

'Haase stelt teleur en Brown was fenomenaal'

De uitschakelingen van Rafael Nadal en Robin Haase waren donderdag de belangrijkste nieuwsfeiten op Wimbledon. Nadal werd verrast door Dustin Brown, Haase was volstrekt kansloos tegen titelfavoriet Andy Murray.

"Zeer teleurstellend", omschrijft commentator Mark Brasser het optreden van onze landgenoot. "Haase straalde na zijn eerste ronde tegen Falla nog vertrouwen uit en hij was van plan om het Murray lastig te maken. Daar was helemaal niets van de merken."

Hoe kan dat?

"Haase gaf aan vooral in de eerste en tweede set te rustig en te mat te hebben gespeeld. Hoe kan dat? Juist nadat hij zo'n goede eerste ronde had gespeeld", vraagt Brasser zich hardop af. "Hij liep er nu verslagen bij. Ik had ook niet het idee dat hij wat probeerde, om dat partij los te maken. Dat is jammer."

"Maar we mogen Murray niet uitvlakken", benadrukt hij. "Die deed vandaag alles goed en kwam nooit in de problemen. Alleen was Haase nooit in staat om Murray vandaag te testen."

Haase was nooit in staat om Murray vandaag te testen. Zeer teleurstellend.

Mark Brasser
Wimbledon 2015: Murray-Haase

Ttik voor Nadal

De vroege eliminatie van Nadal tegen Dustin Brown zorgde voor opschudding op de All England Club. "Dit is toch een nieuwe tik voor Nadal na Roland Garros. Op voorhand had ik dit niet verwacht, omdat hij toch een redelijke voorbereiding op gras heeft gehad. Het is nog niet het jaar van Nadal", aldus Brasser.

Het spectaculaire tennis van Brown kon de NOS-commentator wel bekoren. "Een dikverdiende overwinning, want hij speelde fenomenaal. Ik heb ervan genoten. Alles lukte bij Brown."

"Erg knap hoe hij dat hoge niveau in een best-of-five kon volhouden. Nu is het natuurlijk de vraag of Brown dit ook de rest van het toernooi kan laten zien."

Brown was fenomenaal. Ik ben benieuwd of hij dit niveau kan vasthouden.

Mark Brasser
Wimbledon 2015: Brown-Nadal

"Federer maakt het waar"

Na vier dagen Wimbledon maakt Brasser al voorzichtig een balans op. "Bij de mannen maakt Roger Federer een goede indruk. Vandaag speelde hij ook weer uitstekend. Vooraf voelde hij zich ook titelkandidaat en dat bewijst hij. Ook Novak Djokovic en Murray laten zich op positieve wijze zien."

"Bij de vrouwen is het toernooi iets onvoorspelbaarder. Petra Kvitová valt natuurlijk op, ze speelt ijzersterk tot nu toe. Verder zitten Serena Williams en Maria Sjarapova nog in de race."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl