Onder meer rond Utrecht rijden morgen minder sprinters
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw minder treinen door hitte

Net als gisteren rijden ook vandaag hier en daar minder treinen in verband met het warme weer. Hoewel de verwachting is dat de temperaturen iets lager zijn dan gisteren, zet de NS op zeven trajecten minder sprinters in.

Tijdens de ochtendspits is de treinenloop nog normaal, maar later in de ochtend en in de middag worden sprinters uit de dienstregeling gehaald. Dat heeft vooral gevolgen voor het treinverkeer rond Utrecht en Rotterdam en in Noord-Holland.

Airco

"Door deze maatregel creëren we iets meer lucht in de dienstregeling", zegt de NS. Op die manier wil het spoorbedrijf problemen voorkomen als het warme weer in de loop van de dag tot mankementen leidt. De hitte kan onder meer leiden tot sein- en wisselstoringen.

De aanpassingen in de dienstregeling zijn al verwerkt in de reisplanners.

De NS waarschuwt dat airco's in treinen de temperatuur maar beperkt naar beneden kunnen brengen, maximaal 5 graden. "Bij een buitentemperatuur van boven 35 graden is het effect van de airco dan ook nauwelijks merkbaar. Het blijft dus warm in de trein, al wordt de lucht wel ververst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl