NOS Sport

Nummerdor en Varenhorst in halve finales WK

Nummerdor/Varenhorst naar halve finales

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zich op de WK beachvolleybal geplaatst voor de halve finales dankzij een 23-21, 23-21 zege op John Hyden en Tri Bourne.

Hyden is met zijn 42 jaar en 9 maanden de oudste speler van het toernooi, maar met de 17 jaar jongere Bourne heeft hij zijn ingedutte loopbaan inmiddels nieuw leven ingeblazen. Zo won het duo vorig jaar het grandslamtoernooi van Berlijn.

Dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn, bleek in de spannende eerste set waarin het verschil nooit meer dan twee punten was. Op het tweede setpunt maakte Nummerdor uiteindelijk met een prachtig punt het verschil.

Nummerdor staat op

In de tweede set keken Nummerdor en Varenhorst gedurende lange tijd tegen een achterstand aan. Tot twee keer toe moest een gat van drie punten gedicht worden.

Dat lukte, maar het eerste setpunt was toch voor de Amerikanen. De ervaren Nummerdor stond echter opnieuw op en met enkele schitterend geplaatste ballen werd de winst binnengesleept.

Eerder op de dag rekende het Oranje-duo in de achtste finales af met Vjatsjeslav Krasilnikov en Konstantin Semenov. De Russen leken bij een set en een 9-14 achterstand geslagen, maar wisten er toch nog een derde set uit te slepen. Daarin gaven de vernietigende kill blocks van Varenhorst de doorslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl