NOS Sport

Hendriks: Spelen horen bij publieke omroep thuis

Hendriks: Spelen horen bij publieke omroep thuis

Maandagmiddag werd het nieuws wereldkundig dat Eurosport de televisierechten krijgt voor de Olympische Spelen van 2018, 2020, 2022 en 2024. Maurits Hendriks, de technisch directeur van NOC*NSF, reageerde naar eigen zeggen geschokt op het nieuws.

"Ik ben wel een beetje geschrokken", bekende Hendriks. "De sport in Nederland is gebaat bij een publieke omroep die die sport een hele cyclus volgt. Dus niet een omroep die alleen zijn aandacht geeft aan zo’n groot evenement."

Volgens Hendriks, die naar eigen zeggen verschillende kanalen gaat inzetten om zijn boodschap over te brengen, gaat het om een breder plaatje dan alleen de Spelen. "Voor de sport is het belangrijk dat het verhaal van sporters op weg naar een WK of Olympische Spelen verteld wordt. Dat heeft de publieke omroep altijd voor ons gedaan, maar die staat nu achteraan in de rij."

Hendriks heeft er de afgelopen dagen al de nodige mensen over gesproken. "Ik heb er al met Camiel Eurlings (lid van het IOC, red.) over gesproken. Hij heeft me verzekerd dat hij er vanuit zijn positie alles aan gaat doen om de NOS een stevige sublicentie te geven. Zodat het Nederlandse publiek gewoon op de Nederlandse zender kan kijken, met alle achtergrondverhalen die de NOS ook altijd voorbereidt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl