NOS Sport

Hockeysters vernederen Australië

Hockey World League 2015: Nederland-Australië

De Nederlandse hockeysters hebben op het halvefinaletoernooi van de World League met gemak de eindstrijd behaald door Australië met 5-1 te verslaan.

Het duel was een confrontatie tussen de nummers een en twee van de wereldranglijst, maar daar was zeker in het eerste kwart niets van te merken. Oranje was veel beter, kreeg liefst zeven strafcorners en benutte er twee. Carlien Dirkse van den Heuvel gleed mooi de openingstreffer binnen en Maartje Paumen pushte de bal op de plank.

Na twintig minuten maakte Ginella Zerbo er met een schitterende tip-in in het dak van het doel 3-0 van, alvorens Australië eindelijk even van zich afbeet en via Kathryn Slattery de 3-1 over keepster Joyce Sombroek wipte.

  • Hockeyfoto.nu
    Willemijn Bos snelt langs twee Australische hockeysters
  • Hockeyfoto.nu
    Naomi van As passeert een Australische
  • Hockeyfoto.nu
    Oranje viert feest na een doelpunt
  • Hockeyfoto.nu
    Caia van Maasakker juicht na een treffer
  • Hockeyfoto.nu
    Oranje viert een doelpunt op bijzondere wijze

Melig roeien

In het vervolg domineerde Nederland weer en bouwde het de score uit met een rake klap van Lidewij Welten en een uiterst zeldzaam, maar prachtig velddoelpunt van Willemijn Bos. In de slotfase zette Australië nog even aan, maar Sombroek hield met een paar knappe reddingen de schade beperkt tot een tegentreffer.

De Nederlandse dames werden van het gebrek aan tegenstand een beetje melig en vierden twee treffers met een koddig toneelstukje. Al kanoënd op het veld en giebelend werden de 3-0 en 4-1 luister bijgezet.

Na afloop zei Willemijn Bos dat de internationale hockeyfederatie FIH Nederland had gevraagd een goal echt te vieren. Na een doelpunt duurt het veertig seconden totdat het spel wordt hervat. "We juichen altijd heel hard en lopen dan terug naar de middenlijn en staan daar dan best wel een tijdje. Dus we dachten: we moeten echt iets doen en uiteindelijk is dit eruit gekomen." Volgens Carlien Dirkse van den Heuvel komt de ploeg "voor de finale met iets nieuws". Maar daar denkt bondscoach Sjoerd Marijne anders over. Op Twitter liet hij weten dat "deze manier van juichen eenmalig zal zijn".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl