Tomás Berdych slaat een forehandreturn in zijn duel met Nicolas Mahut
NOS Sport

Hardhitters Tsonga en Berdych maken indruk

Tomás Berdych heeft zijn tweede ronde op Wimbledon tot een goede einde gebracht. De als zesde geplaatste Tsjech rekende eenvoudig af met de Fransman Nicolas Mahut: 6-1, 6-4, 6-3.

De 29-jarige Tsjech was oppermachtig tegen de recente winnaar van het ATP-toernooi in Rosmalen. De nummer zes van de wereld trok de partij met zijn gebruikelijke powertennis (dertien aces en veertig winners) in ruim anderhalf uur naar zich toe.

Berdych haalde op alle grandslamtoernooien minimaal de halve finales, maar op Wimbledon drong hij zelfs door tot de finale in 2010.

Tsonga door

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga was eveneens snel klaar. De tweevoudig halvefinalist (2011 en 2012) klopte de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas: 6-3, 6-4, 6-4.

De als dertiende geplaatste Tsonga haalde vorige maand nog de halve finales van Roland Garros, maar speelde door blessureleed (lies) geen enkel voorbereidingstoernooi in aanloop naar Wimbledon.

Frans onderonsje

Het onderonsje tussen de Franse vrienden Gaël Monfils (achttiende geplaatst) en Adrian Mannarino eindigde in een zege voor Monfils: 7-6 (5), 6-3, 7-5.

Jo-Wilfried Tsonga lijkt vooralsnog verlost van zijn kuitblessure

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl