Bloemen voor Mitch Henriquez
NOS NieuwsAangepast

Den Haag betaalt begrafenis Mitch Henriquez

De gemeente Den Haag betaalt de begrafenis van de overleden arrestant Mitch Henriquez (42). De gemeente wil er verder niet over uitweiden, maar zegt dat het besluit in overleg met de familie is genomen.

De Haagse politiechef heeft vanavond een gesprek gehad met de moeder van de omgekomen arrestant. Hij heeft zijn "innige deelneming" betuigd, laat de politie weten.

De familie van Mitch Henriquez heeft in een verklaring laten weten dat zij nu prioriteit geeft aan het verwerken van het verlies. Ook probeert de familie om het lichaam zo snel mogelijk terug te laten brengen naar Aruba.

De familie zegt met klem dat op dit moment nog geen besluit is genomen over juridische stappen in verband met de dood van Henriquez.

'Namens de familie'

Vanmiddag meldde NRC Handelsblad dat de familie de Staat der Nederlanden aansprakelijk stelt voor de gevolgen van de dood van de Arubaan. Volgens de NRC had een Arubaanse advocaat dat gezegd die namens de familie zei te spreken.

De familie verklaart echter dat ze niemand toestemming heeft gegeven om namens hen uitspraken te doen over hun juridische standpunt.

"Wij distantiëren ons van iedereen die momenteel aangeeft dat de familie juridische stappen heeft ondernomen tegen de Staat der Nederlanden", staat in de verklaring.

Arubahuis

Familieleden hebben tegen het ANP gezegd dat ze niets willen zeggen dat tot nog meer onrust kan leiden. Pas na de begrafenis willen ze praten over het politieoptreden dat tot zijn dood leidde.

Het ANP meldt dat een zus van Mitch in Nederland is om zijn lichaam terug te brengen naar Aruba en dat dat wordt betaald door het Arubahuis in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl