Robin Haase ziet het even niet meer zitten tijdens zijn duel met Murray
NOS Sport

Haase: was veel te rustig en te mat

Robin Haase kon Andy Murray donderdagmiddag geen moment in verlegenheid brengen. Zelf stelde Haase flink teleur, waardoor de Britse titelkandidaat zich niet bovenmatig hoefde in te spannen.

"Ik heb een paar keer goed tegen hem gespeeld en ook op gras goed gespeeld. Dat je dan je minste wedstrijd op Wimbledon ooit tegen Murray speelt, is vervelend", aldus Haase, die vooraf nog aangaf het Britse feestje te willen verstoren.

"Dat zei ik omdat ik in mezelf geloof. Dat zou ik nu weer zeggen, want waar tennis ik anders voor? Wat wil je dan nog bereiken? Maar ik had er meer van verwacht. Mijn eigen niveau lag te laag om Murray te testen."

Rustig en mat

Twee sets lang grossierde Haase in fouten en hij haalde niet het niveau dat hij in de openingsronde wél haalde.

"De hele tweede set was te rustig en te mat. Het gebeurde allemaal. Elk punt werd op dezelfde manier gespeeld en dat moet ik mezelf verwijten. Eigenlijk had ik mij in die tweede set kwader moeten maken", aldus Haase, die pas in de derde set enigszins tegenstand kon bieden.

"Die set was goed. Ik heb toen een game verpest en dat kost je meteen de set. Ik had nog wel het geloof dat ik die set kon winnen. Uiteindelijk verlies ik weer van een wereldtopper op een grandslam. In het vervolg hoop ik iemand als Murray later in het toernooi tegen te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl