Roger Federer maakt ook tegen Sam Querrey een goede indruk
NOS Sport

Winnende Federer tovert op centercourt

Roger Federer heeft zich simpel bij de laatste 32 op Wimbledon gespeeld. De zevenvoudig winnaar versloeg met opvallend gemak de Amerikaan Sam Querrey in straight sets: 6-4, 6-2, 6-2.

Querrey sloeg in zijn eerste ronde tegen Igor Sijsling nog dertig aces, maar was op het centercourt veel minder scherp. Hij begon de wedstrijd nog met twee aces en hield Federer aanvankelijk goed bij, maar na de eerste break van Federer was de partij gespeeld.

De Zwitser schroefde vanaf 4-4 zijn niveau op, won vijf games op rij en legde in het vervolg de zwakke punten van Querrey (zijn voetenwerk) genadeloos bloot.

Fantastische lob

De nummer twee van de wereld had zelfs nog even tijd voor een kunstje door op fraaie wijze een lob door z'n benen te slaan. Het was allemaal onderdeel van een goede voorstelling die Federer het hevig applaudisserende publiek voorschotelde.

"Ik ben tevreden hoe het tot nu toe gaat. Ik beleefde tien perfecte minuten", refereerde Federer aan het moment toen hij vijf games op rij won.

Sam Groth

Federer treft nu de Australiër Sam Groth. "Weer een goede serveerder. Dat wordt een wedstrijd met waarschijnlijk maar drie á vier slagen per punt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl