Op de terugreis van het strand op de warmste dag van het jaar
NOS NieuwsAangepast

Meer storingen treinverkeer dan verwacht

Veel treinen zijn vandaag vertraagd of uitgevallen als gevolg van de hitte. Vanochtend liet de NS al weten de treindiensten op een aantal trajecten aan te passen, maar het aantal verstoringen was groter dan verwacht.

Er waren sein- en wisselstoringen of defecte treinen bij Amersfoort, Tilburg, Doetinchem, Zutphen en op het traject Schiphol-Hilversum-Utrecht. Verder reden er op diverse trajecten minder sprinters.

De grootste problemen zijn nu voorbij. Er is nog wel oponthoud bij Tilburg. Tussen de stations Tilburg en Oisterwijk rijden stopbussen. En tussen Den Haag Centraal en Gouda rijden op dit moment nog minder sprinters, maar de NS verwacht dat het hier snel weer normaal zal zijn.

Locomotieven

Om problemen te voorkomen werden vandaag op een aantal trajecten minder treinen ingezet. "Door deze maatregel creëerden we iets meer lucht in de dienstregeling", zegt NS.

ProRail voert extra controles uit aan het spoor en er staan extra locomotieven klaar om kapotte treinen weg te slepen. De NS denkt dat er om 22.00 uur meer duidelijkheid kan worden gegeven over de treinenloop van morgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl