Vernielingen bij de ING-bank in de Schilderswijk

Schilderswijk hoopt op nacht zonder politiehelikopter

De Haagse Schilderswijk hoopt op een rustige avond en nacht na de onrust van de afgelopen dagen. "De politiehelikopter heeft ons nachtenlang uit de slaap gehouden. Nu hopen we dat hij vanavond wegblijft en dat de andere maatregelen tegen rellen voldoende zijn", zegt de directeur van de plaatselijke bewoners- en ondernemersvereniging, Peter Duijvestein.

Er geldt in de wijk een samenscholingsverbod; niet meer dan drie mensen mogen 's avonds bij elkaar zijn in de Schilderswijk. Afgelopen avond en nacht waren er weer rellen naar aanleiding van de dood van Mitch Henriquez in het Haagse Zuiderpark.

Geblakerde fietsen

Verslaggever Roel Pauw zag vanmiddag hoe het gewone leven weer is teruggekeerd in de wijk, maar hij zag ook de sporen van drie dagen geweld; een bushokje waar de ruiten uit zijn geslagen, de gesloten ING-bank waarvan de pui verwoest is, de gebroken ruiten van het Vaillant-theater en geblakerde fietsen.

Duijvestein is wel blij dat de meeste kleine ondernemers er ongeschonden van af zijn gekomen. Ook de Haagse markt is buiten schot gebleven, volgens Duijvestein dankzij het feit dat ondernemers daar zelf relschoppers 's avonds weg weten te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl