Petra Kvitová is de voorbije maanden aanmerkelijk fitter geworden
NOS Sport

Titelhoudster Kvitová geeft weer masterclass

Petra Kvitová heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat ze haar titel op Wimbledon niet wilt afstaan. De als tweede geplaatste Tsjechische was in de tweede ronde veel te sterk voor de Japanse Kurumi Nara: 6-2, 6-0.

Kvitová maakte in de eerste ronde gehakt van Kiki Bertens en toonde ook haar vorm tegen Nara, de kleinste speelster van het deelnemersveld. De mondiale nummer twee strooide met winners (23 in totaal) en liet Nara volstrekt kansloos.

De Japanse liet zich overigens, in tegenstelling tot Bertens in de vorige ronde, niet zomaar naar de slachtbank leiden en rende zich een slag in de rondte. Kvitová bleef ondertussen bezig met het uitdelen van winners en stapte na 57 minuten tevreden van de baan.

Outsider met schrik vrij

Voor Sabine Lisicki dreigde een vroegtijdige aftocht. De als achttiende geplaatste Duitse stond een set en een break achter tegen de Amerikaanse Christina McHale, maar trok de partij toch alsnog naar zich toe: 2-6, 7-5, 6-1.

De Duitse wordt als een belangrijke outsider gezien in Londen, waar ze halvefinaliste in 2011 en in 2013 verliezend finaliste was. Dat gras haar favoriete ondergrond is, was aanvankelijk niet te zien, met in de eerste set de ene mispeer na de andere.​

In de tweede set verloor Lisicki, die op het grastoernooi in Birmingham nog 27 aces sloeg, direct haar opslag. Ze brak meteen terug, sloeg op 5-5 nog eens toe en dat gaf zo veel zelfvertrouwen dat McHale er niet meer aan te pas kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl