NOS Sport

Slordige Haase kansloos tegen Murray

  • EPA
    Haase hoopt op een stunt tegen Murray, maar was volstrekt kansloos

Robin Haase is er niet in geslaagd de derde ronde op Wimbledon te bereiken. De Hagenaar was op baan 1 van de All England Club volstrekt kansloos tegen publieksfavoriet Andy Murray: 1-6, 1-6, 4-6.

Vooraf keek Haase met veel vertrouwen uit naar de confrontatie met de Schot. De Nederlander had een goede eerste ronde gespeeld (winst op Alejandro Falla) en dwong Murray in twee voorgaande duels op de US Open nog tot het uiterste. Maar vandaag was het verschil immens.

Hoopvol begin

Hoewel Haase de partij hoopvol opende (een lovegame op eigen service) had Murray slechts twintig minuten nodig om de eerste set binnen te halen.

Het werd er in het vervolg amper beter op. De foutenlast van Haase bleef te hoog (veel gemiste returns en forehands), zijn tactiek te voorspelbaar en zijn spel te flets.

Beschaafd applaus

Een goede fase in de derde set leverde Haase beschaafde applausjes op en vier benutte eigen servicegames en daar kon Murray best mee leven.

"Ik ben zeer tevreden over mijn niveau", stelde Murray na afloop vast. "Na de eerste ronde (moeizame zege op Michail Koekoesjkin, red.) had ik het gevoel dat er nog het een en ander beter kon, maar vandaag ging alles al veel beter. Ik dicteerde op de baseline."

  • EPA
    Robin Haase slaat een backhandreturn in zijn duel met Andy Murray
  • EPA
    Robin Haase feliciteert Andy Murray met diens zege

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl