Marleen van Iersel en Madelein Meppelink verliezen in de achtste finales
NOS Sport

Nederlandse dames uitgeschakeld op WK beach

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink zijn op de WK beachvolleybal uitgeschakeld in de achtste finales. In Den Haag was het Australische duo Louise Bawden en Taliqua Clancy te sterk voor de Nederlandse dames: 24-22, 16-21, 15-12.

De eerste set ging gelijk op, maar na de eerste time-out nam het Australische duo een kleine voorsprong. Van Iersel/Meppelink kwam echter sterk terug tot 19-19 en kreeg het eerste setpoint. Dat werd weggewerkt door Bawden/Clancy, dat daarna drie keer op setpoint kwam. Bij het derde setpoint was het raak voor de Australische dames: 24-22.

Ruime voorsprong

Van Iersel en Meppelink herpakten zich aan het begin van de tweede set met goed verdedigend werk en liepen, via mooie rally's, uit naar 10-4. Het als zeventiende geplaatste duo probeerde het wel, maar de Nederlandse dames gaven de voorsprong niet meer uit handen. Het eerste setpoint werd nog weggewerkt door Bawden/Clancy, maar bij het tweede was het raak: 21-16.

In de derde en beslissende set maakte het Nederlandse duo wat foutjes, waardoor Bawden en Clancy een kleine voorsprong kregen. Van Iersel en Meppelink knokten zich terug tot 11-12, maar de Australische dames sloegen bij hun eerste matchpoint al toe: 15-12.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl