In mei voerden agenten actie in Den Haag
NOS Nieuws

Actievoerende agenten gaan voor Tour-peloton uit fietsen

Agenten gaan zondag in Rotterdam tijdens de Tour de France actievoeren door voor het peloton uit te fietsen. Eerder wilden de vakbonden de Tour blokkeren, maar dat gaat niet door.

De politie zal wel zichtbaar actievoeren tijdens de tweede etappe. Aan de Erasmusbrug, die het symbool van de actie wordt, worden spandoeken gehangen.

Politie ziet af van blokkade Tour de France

Op een persconferentie van de gemeente Rotterdam en de politiebonden riep burgemeester Aboutaleb het kabinet op om tot een goede cao voor politie en rijksambtenaren te komen. De partijen roemden elkaars constructieve opstelling.

Kort geding

Er stond voor vandaag een kort geding gepland tegen de politieacties. Gisteravond spraken de gemeente en de bonden met elkaar in Rotterdam. Vanochtend werd het kort geding opgeschort. Uiteindelijk ging het niet door, omdat de partijen een compromis sloten.

De cao-onderhandelingen tussen de politiebonden en het kabinet zitten al tijden vast. De bonden hebben al op verschillende manieren actiegevoerd. Ze willen onder meer een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus voor de reorganisatie in het kader van de vorming van de Nationale Politie.

Geen blokkade, maar voor de Tour uit fietsen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl