NOS Voetbal

Supporters verwelkomen Dirk Kuijt

Dirk Kuijt is terug

Onder grote belangstelling van supporters heeft Dirk Kuijt zijn langverwachte opwachting gemaakt bij Feyenoord. 'De verloren zoon' trainde voor het eerst mee met de selectie die afgelopen zondag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon.

Feyenoord had al rekening gehouden met een grote opkomst van supporters. De spelers werden met busjes naar het trainingsveld op Varkenoord gebracht. Uiteindelijk trotseerden zo'n 600 supporters de hitte.

Bij de aankomst van de spelers werden fakkels aangestoken. Daarna liepen Kuijt en zijn ploeggenoten onder applaus en gezang de eerste rondjes. De 34-jarige Kuijt liet gelijk zien dat hij nog topfit is, want hij liep vooraan...

Kuijt geniet van terugkeer bij Feyenoord

Op de automatische piloot

In een interview met Edwin Evers op Radio 538 zei Kuijt vanochtend dat de eerste rit naar de Kuip al direct vertrouwd voelde. "Het is negen jaar geleden dat ik deze rit elke dag maakte. Het is eigenlijk weer op de automatische piloot", zei Kuijt.

Tijdens de training zaten de vrouw van Kuijt en zijn drie zoontjes langs de lijn. Na afloop nam de spits uitgebreid de tijd om met supporters op de foto te gaan.

Minste duels voor Feyenoord

Opvallend is dat Kuijt voor al zijn andere clubs (FC Utrecht, Liverpool en Fenerbahçe) meer wedstrijden speelde dan in zijn vorige periode bij Feyenoord. Toch voelt het voor de Katwijker als thuiskomen.

Op zaterdag 8 augustus speelt Feyenoord de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. En uitgerekend FC Utrecht is dan de tegenstander in De Kuip.

  • Pro Shots
    Trainen in de warmte
  • RTV Rijnmond
    Dirk Kuijt aanwezig bij de groepstraining van Feyenoord
  • RTV Rijnmond
    Supporters van Feyenoord bezoeken de eerste training van Dirk Kuijt
  • Pro Shots
    Dirk Kuijt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl