De Haagse Schilderswijk afgelopen nacht
NOS Nieuws

Oproep aan jonge moslims Den Haag: geen geweld

Jonge moslims in Den Haag krijgen het advies om de rust te bewaren na de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. De stichting as-Soennah, die gelieerd is aan de gelijknamige Haagse moskee, veroordeelt de rellen van afgelopen nacht in de Schilderswijk.

"We kunnen ons absoluut niet vinden in de wijze waarop deze jongeren hun emoties tonen." As-Soennah vraagt jongeren, "vooral de moslims onder hen, moed en innerlijke kracht te laten zien".

Juist in de ramadan dient kwaad niet met kwaad te worden bestreden, zegt de organisatie. "De ramadan is een maand van bezinning, een maand waarin wij juist onze emoties moeten beheersen en onze beste kant moeten laten zien."

Website

As-Soennah spreekt ook ouders aan. "Wij verzoeken hen hun kinderen op een gepaste wijze tot bedaren te brengen en uit te leggen dat wij de rust in onze stad moeten bewaren en de nachtrust van onze medeburgers niet mogen verstoren."

Het bestuur van de stichting zegt er vertrouwen in te hebben dat burgemeester Van Aartsen de kwestie tot op de bodem zal uitzoeken. "We leven in een rechtstaat en daarom dienen we deze zaak over te laten aan het gemeentebestuur."

As-Soennah is een netwerk van Nederlandse orthodoxe moslims en beheert een website die door veel jonge moslims in Den Haag wordt gevolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl