NOS Sport

Brouwer en Meeuwsen: einde van een droom

De teleurstelling bij Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen was enorm na hun uitschakeling in de tweede ronde van de WK beachvolleybal. De titelverdedigers verloren in Rotterdam in twee sets van het als elfde geplaatste Braziliaanse duo Álvaro Filho en Vitor Felipe.

"Verdriet, pijn, jezelf voor je kop willen slaan van stommigheid. Een hele hoop dingen gaan er door me heen", zei een ontgoochelde Brouwer. "Hier hebben we zo lang voor getraind en naartoe gewerkt. Als je dan zo van het veld af gaat... ik weet het niet."

Is de uitschakeling op de WK in eigen land het einde van een droom? "Ja, dat klopt. Het was zo genieten om hier te spelen. Nu mogen we niet meer, dat is gewoon superzuur."

Krampachtig en geforceerd

Volgens Meeuwsen lag het niet aan het publiek en ook niet aan de tegenstander dat de Nederlanders onderuit gingen. "Dit is 100 procent aan onszelf te wijten. Die jongens spelen leuk, maar het is een team waar je gewoon van kan winnen. Vooral de overtuiging miste bij ons en dat maakt het dubbel zo zuur om nu te verliezen."

Brouwer vond het moeilijk om een oorzaak voor de uitschakeling te vinden. "In de poulewedstrijden speelden we vrijuit en onbevangen, met veel energie en passie. Nu leek het wat krampachtig en geforceerd. Ik heb er geen verklaring voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl