De kist van een van de Britse slachtoffers van de aanslag in Tunesië

Eerste omgekomen Britten terug uit Tunesië

Met een militair vliegtuig zijn acht Britse slachtoffers van de aanslag op een strand in Tunesië teruggekeerd in Engeland. Op de luchtmachtbasis Brize Norton bij Londen was er een ceremonie waarbij militairen de kisten naar klaarstaande lijkwagens droegen.

De toeristen werden vrijdag bij hun hotel doodgeschoten door een Tunesische jihadist. De schutter doodde 38 mensen, onder wie dertig Britten. Islamitische Staat zei verantwoordelijk te zijn voor de aanslag.

Onder de acht slachtoffers die vandaag werden gerepatrieerd zijn drie generaties uit één familie: een student van 19, zijn 49-jarige oom en zijn grootvader van 78. Ze waren op vakantie om te vieren dat de student zijn tweede studiejaar had gehaald.

Gewonden al terug

"Hun vakantie duurde minder dan 24 uur", zegt de moeder van de student in een verklaring. "We zijn een hele kleine en normale familie, maar niets zal ooit nog normaal zijn", aldus de vrouw die haar zoon, broer en vader verloor.

Eerder werden al gewonde Britten gerepatrieerd. Vier van hen liggen zwaargewond in ziekenhuizen. Volgens de Britse autoriteiten was dit de ergste aanslag op Britten sinds juli 2005, toen moslimextremisten een aanslag pleegden op de metro en een bus in Londen. Daarbij vielen 52 doden.

Omgekomen slachtoffers Tunesië terug

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl