NOS Nieuws

Gelderland bezweert 'zwetend asfalt' met strooiwagens

Gelderland bezweert 'zwetend asfalt' met strooiwagens

Automobilisten in Gelderland knipperden vanmiddag waarschijnlijk even met hun ogen, maar ze reden er echt: strooiwagens. De provincie zette de gladheidsbezweerders, die normaal 's winters te zien zijn, in om asfalt te beschermen tegen de hoge temperaturen.

De wagens reden op verschillende provinciale wegen, onder meer bij Kootwijk, Apeldoorn, Malden en op de weg tussen Arnhem en Ede. Die wegen hebben onlangs een nieuwe laag asfalt gekregen, waarbij een bindmiddel is gebruikt dat niet bestand is tegen de tropische temperaturen.

'Zweetplekken'

Op verschillende plekken heeft het bindmiddel losgelaten. Daar ontstonden 'zwarte plassen' op het wegdek. "Je kunt het zweetplekken in het asfalt noemen", zegt een woordvoerder van de provincie tegen Omroep Gelderland. Door zout en pekel op de plekken te strooien worden ze minder vloeibaar en plakkerig.

Volgens de Verkeersinformatiedienst veroorzaakten de strooiwagens korte files. Het is nog niet bekend hoe succesvol de strooiacties zijn geweest, schrijft de VID op zijn website.

Vechtbrug

Ook op andere wegen zijn problemen die waarschijnlijk door de hitte veroorzaakt worden. Zo was de A1 richting Amsterdam ter hoogte van Muiden dicht omdat de Vechtbrug niet helemaal dicht kon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl