NOS Voetbal

Koeman laat probleemkind Osvaldo definitief gaan

  • EPA
    Pablo Osvaldo als ontevreden bankzitter bij Juventus
  • AFP
    Nathaniel Clyne maakt de overstap naar Liverpool

In de afgelopen seizoenen maakte Southampton indruk door zich met bescheiden middelen en een uitgekiend transferbeleid in de subtop van de Premier League te nestelen. Maar niet alle aankopen bleken succesvol.

In de zomer van 2013 betaalde het net gepromoveerde Southampton nog zo'n zeventien miljoen euro aan AS Roma voor Osvaldo, toen de duurste aankoop ooit voor de Saints. Na dertien wedstrijden en drie doelpunten was het geduld met het enfant terrible op. Nadat de in Buenos Aires geboren Italiaan zijn ploeggenoot José Fonte een kopstoot had gegeven tijdens de training, werd hij niet meer opgesteld. Sindsdien speelde Osvaldo op huurbasis bij Juventus, Internazionale en Boca Juniors.

Clyne naar Liverpool

Eerder vandaag raakte Southampton-coach Ronald Koeman rechtsback Nathaniel Clyne al kwijt aan Liverpool. De Engelse international levert de club van trainer Ronald Koeman bijna achttien miljoen euro op.

De 24-jarige verdediger tekent een meerjarig contract bij Liverpool, dat graag zaken doet met de Zuid-Engelse club. Vorig maakten Adam Lallana, Rickie Lambert en Dejan Lovren ook al de overstap van Southampton naar Anfield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl