Zoektocht in de Waal bij Gendt naar een 50-jarige man die zijn zoon redde maar zelf onder water verdween
NOS Nieuws

Vader redt zoon en verdrinkt in de Waal

In de Waal bij Gendt is een vader (50) door de stroming in de rivier meegesleurd en vrijwel zeker verdronken. Samen met een andere man wist hij nog wel zijn volwassen zoon te redden die in moeilijkheden was gekomen.

Duikers zochten op de plek waar de man onder water verdween. Daarbij werd ook een brandweerboot uit Nijmegen ingezet. Rijkswaterstaat legde het scheepvaartverkeer in dat deel van Gelderland kort stil. Na een uur is de zoekactie gestaakt. De brandweer gaat ervan uit dat de man is verdronken en dat zijn lichaam door de stroming is meegenomen.

Volgens de brandweer was de zoon in de problemen gekomen bij een krib. De vader ging erachteraan, maar het lukte hem in eerste instantie niet om zijn zoon te redden. Met de hulp van een andere man kon hij zijn zoon nog wel naar de kant brengen, maar daarna werd hij door de stroming meegenomen.

Volgens de brandweer waren op het moment van het ongeluk veel gezinnen bij de rivier om te zonnen en te zwemmen. Rijkswaterstaat waarschuwt ieder jaar opnieuw om in de zomer niet in grote rivieren en kanalen te gaan zwemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl