Caïro
NOS Nieuws

Negen Moslimbroeders doodgeschoten in Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn negen leden van de verboden Moslimbroederschap doodgeschoten door de politie. Dat gebeurde bij de bestorming van een appartement in het westen van de miljoenenstad.

Volgens de veiligheidsdiensten waren de mannen bewapend en wilden ze een aanslag plegen. Onder de doden is ook Nassar al-Hafi, een bekende advocaat die de Moslimbroederschap bijstaat en voormalig parlementslid. Hafi werd vorige maand bij verstek ter dood veroordeeld voor zijn aandeel in het gevangenisoproer in 2011.

Volgens bronnen van persbureau AP zouden agenten die het appartement bestormden onder vuur zijn genomen. In het daaropvolgende vuurgevecht zijn alle Moslimbroeders gedood. Er zouden drie automatische wapens en honderden patronen zijn gevonden in appartement.

De Moslimbroederschap ontkent volgens persbureau Reuters dat de mannen gewapend waren. Ze zouden bij elkaar zijn gekomen voor een vergadering. Volgens een woordvoerder van de Moslimbroederschap zijn de negen in koelen bloede vermoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl