NOS SportAangepast

Meppelink en Van Iersel soeverein naar achtste finales

Meppelink en Van Iersel soeverein naar achtste finales

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zich op de WK beachvolleybal zonder al te veel problemen geplaatst voor de achtste finales. Op de Hofvijver in Den Haag waren de Nederlandse medaillekandidaten in twee sets te sterk voor het Poolse duo Karolina Baran en Jagoda Gruszczynska: 21-12, 21-19.

De eerste twintig punten van de eerste set ging het nog gelijk op in Den Haag, bij een voor het strand zeer geschikte temperatuur van 33 graden. Maar daarna maakten Van Iersel en Meppelink hun favorietenrol waar en liepen ze snel uit. Na iets meer dan een kwartier benutte Meppelink het eerste setpunt en stond er 21-12 op het bord.

In de tweede set bleef het initiatief bij de Nederlanders, hoewel het Poolse koppel niet opgaf en dichter in de buurt bleef dan in de eerste set. Bij een stand van 19-16 wisten Baran en Gruszczynska nog terug te komen tot 19-19, maar daarna was het Poolse verzet gebroken. Met een subtiel tikje over het net verzilverde Van Iersel het eerste matchpoint: 21-19.

Van Gestel en Van de Vlist uitgeschakeld op WK beachvolleybal

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist hebben niet voor een aangename verrassing kunnen zorgen. Het Nederlandse koppel verloor in Rotterdam van Katrin Holtwick en Ilka Sammer (17-21, 21-23) en is daarmee uitgeschakeld.

Van Gestel en Van der Vlist toonden karakter na een vroeg opgelopen achterstand en wonnen vijf punten op rij om met 7-6 te leiden. Het Duitse koppel, winnaar van meerdere toernooien op de World Tour, herstelde echter weer snel de orde. Vooral Sammler was met meerdere bloks op dreef.

Ook in de tweede set knokten Van Gestel en Van der Vlist zich terug van een flinke achterstand en ze maakten vanaf 17-17 drie punten op rij. De drie setpoints waren niet aan het Nederlandse koppel besteed en ook het vierde werd verspeeld. De ervaren Duitsen, als vierde geplaatst, sloegen op hun eerste matchpoint wel direct toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl