NOS Wielrennen

Dumoulin ontspannen: ik heb een goed plan voor zaterdag

Dumoulin voelt geen druk om geel te pakken

De temperatuur stijgt dezer dagen in Utrecht tot grote hoogten. Niet alleen de tropische omstandigheden doen het kwik stijgen, ook de tourkoorts mist zijn uitwerking niet. Zaterdag begint de Tour de France met een tijdrit van 13,8 kilometer. Dan zullen alle Nederlandse ogen gericht zijn op één man: Tom Dumoulin.

Wie denkt dat de tijdritspecialist van Giant-Shimano gebukt gaat onder de druk, komt bedrogen uit. In de schaduw van de Dom oogt hij opvallend ontspannen. "Dat ben ik ook, ja", zegt Dumoulin. "We hebben goed getraind, het materiaal is in orde en we hebben en goed plan voor zaterdag. Ik kijk er echt naar uit."

Het interesseert me steeds minder wat andere mensen vinden. Als het straks tegenvalt, baal ik daar zelf namelijk het hardste van

Tom Dumoulin

Menigeen verwacht dat Dumoulin in eigen land een gooi kan doen naar de ritzege én de eerste gele trui. "Naarmate de tijdrit dichterbij komt, interesseert het me steeds minder wat andere mensen vinden. Als het straks tegenvalt, baal ik daar zelf namelijk het hardste van. Ik denk dat dat een goede manier is om ermee om te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl