Kim Polling vloert tegenstandster Szaundra Diedrich tijdens de halve finales van de Europese Spelen in Bakoe
NOS Sport

Achttien Nederlandse judoka's naar WK

Achttien judoka's zullen Nederland eind augustus vertegenwoordigen op de WK in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. Onder hen de kersverse Europese kampioenen Kim Polling, Marhinde Verkerk en Henk Grol, die vorige week bij de Europese Spelen in Bakoe het goud grepen.

Anicka van Emden, die de EK uit voorzorg aan zich voorbij liet gaan vanwege een miscommunicatie met de dopingautoriteiten, zal eveneens van de partij zijn in Astana. Over drie weken maakt Van Emden haar rentree in het internationale wedstrijdcircuit tijdens de grand slam van Tyumen (Rusland).

Sanne van Dijke, Tessie Savelkouls, Sam van 't Westende, Frank de Wit en Michael Korrel maken in Astana hun WK-debuut.

Vorig jaar liepen de wereldkampioenschappen in het Russische Tsjeljabinsk uit op een deceptie. Alleen Sanne Verhagen wist zich in de prijzen te judoën. De Brabantse debuteerde met een bronzen medaille.

WK-selectie: mannen: Jeroen Mooren, Dex Elmont, Guillaume Elmont, Noël van 't End, Roy Meyer, Henk Grol, Sam van 't Westende, Frank de Wit en Michael Korrel; vrouwen: Birgit Ente, Anicka van Emden, Juul Franssen, Sanne Verhagen, Guusje Steenhuis,Tessa Savelkouls, Sanne van Dijke, Kim Polling en Marhinde Verkerk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl