NOS Nieuws

Kamer geschrokken door conclusie Rijksrecherche

Kamer geschrokken door conclusie Rijksrecherche

De Tweede Kamer reageert geschrokken op het nieuws dat de Arubaan Henriquez waarschijnlijk is overleden door politieoptreden. Vrijwel alle Kamerleden benadrukken dat nu het verdere onderzoek van de Rijksrecherche moet worden afgewacht. Ze zijn het ermee eens dat de vijf betrokken agenten op non-actief zijn gesteld. Ze spreken hun medeleven uit met de nabestaanden.

PvdA-woordvoerder Marcouch noemt de conclusie van het Openbaar Ministerie schokkend en ongelofelijk treurig. Zijn VVD-collega Tellegen vindt het vooral vreselijk voor de familie van Henriquez. Ze vindt dat er stevige maatregelen moeten worden genomen als er sprake blijkt te zijn van buitensporig geweld. Volgens haar is het te vroeg om te zeggen of het een incident is of dat er een structureel probleem is.

Rust

CDA-Kamerlid Oskam spreekt van een uitermate trieste conclusie. Hij vindt het goed dat burgemeester Van Aartsen heeft opgeroepen de rust te bewaren. D66-woordvoerster Berndsen vraagt zich af of politiemensen wel genoeg zijn getraind. SP-Kamerlid Kooiman wil dat ook de Inspectie voor Veiligheid en Justitie bij het onderzoek wordt betrokken. GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren vindt dat ook. Zij wil ook onderzoek door de Nationale Ombudsman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl