Kiki Bertens verloor eerder al in het enkelspel

Bertens ook onderuit in dubbelspel, Krajicek wint

Kiki Bertens is na haar nederlaag in het enkelspel ook uitgeschakeld in het dubbelspel. De Nederlandse verloor samen met haar dubbelpartner Alison Riske in twee sets van Raquel Kops-Jones en Abigail Spears: 3-6, 2-6.

De 23-jarige Bertens stond een klein half uur langer op de baan dan tijdens haar wedstrijd in het enkelspel tegen Petra Kvitová, die slechts 35 minuten duurde. De partij van vandaag was na een uur en drie minuten klaar.

Krajicek wel door

Michaëlla Krajicek bereikte op Wimbledon samen met haar Tsjechische partner Barbora Strycova wel de achtste finales van het dubbelspel.

De wedstrijd tegen Shuko Aoyama (Japan) en Renata Voracova (Tsjechië) werd in twee sets beslist: 7-5, 7-5.

Walk-over Rojer

Bij het dubbelspel bij de mannen had de Nederlander Jean-Julien Rojer samen met de Roemeen Horia Tecau een gemakkelijke middag.

De 33-jarige geboren Antilliaan zag de tegenstanders Martin Klizan en Lukas Rosol al na 3-0 in de eerste set opgeven.