Een aanslag op een politiebureau in de Noordelijke Sinaï, in april
NOS Nieuws

Grote gecoördineerde terreuraanval Sinaïwoestijn

Bij een grote terroristische actie in het noorden van de Sinaïwoestijn zijn tientallen doden gevallen. Verscheidene posten van het leger en de politie werden aangevallen door militante strijders.

Volgens het Egyptische leger zijn meer dan honderd aanvallers gedood en zijn aan de kant van het leger zeventien doden gevallen.

'Sinaï Provincie'

Het is de tweede keer deze week dat Egypte geconfronteerd wordt met een gecoördineerde terroristische actie. Maandag werd de hoogste aanklager van het land dicht bij zijn huis om het leven gebracht. Op zondag had president Sisi aangekondigd dat de strijd tegen de terroristen wordt geïntensiveerd.

De terroristische aanval is de grootste en naar het lijkt best gecoördineerde van de afgelopen jaren in de Sinaïwoestijn. De actie is opgeëist door de terreurgroep Ansar Baït al-Maqdis, die door IS betiteld wordt als Sinaï Provincie.

Sjeik Zuweid

De aanval begon vanochtend met een auto die voor een politiebureau in Sjeik Zuweid tot ontploffing werd gebracht. Vervolgens kwamen vijf andere posten van leger en politie onder vuur te liggen.

Tussen het stadje en een kazerne waren bommen en mijnen geplaatst, om te voorkomen dat militairen konden ingrijpen. De aanval begon in de ochtend en was na het middaguur nog steeds aan de gang. F-16's en Apache-helikopters vliegen boven het gebied.

Morsi

Sinds de omverwerping van de regering van president Morsi in 2013 zijn bij acties van militanten in de Sinaïwoestijn honderden militairen en politieagenten omgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl