Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst
NOS Sport

Wat gebeurt er woensdag bij de WK beachvolleybal?

Het is vandaag de eerste dag van de knock-outfase bij de WK beachvolleybal. Bij de vrouwen, die in de middag spelen, heeft Nederland nog twee ijzers in het vuur en bij de mannen, die 's avonds in actie komen, drie.

Programma Nederlanders (onder voorbehoud)

TijdstipLocatieDuelKijken en luisteren
14.00 uurRotterdamVan Gestel/Van der Vlist - Holtwick/Semmler (Dui)NOS.nl
15.30 uurDen HaagVan Iersel/Meppelink - Baran/Gruszczynska (Pol)NOS.nl
19.00 uurRotterdamVan Dorsten/Van de Velde - Virgen/Ontiveros (Mex)NOS.nl
20.00 uurRotterdamBrouwer/Meeuwsen - Filho/Felipe (Bra)NPO 3 en NOS.nl
21.45 uurDen HaagNummerdor/Varenhorst - Stojanoski/Jarzoetkin (Rus)NOS.nl

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist betreden om 14.00 uur het zand in Rotterdam, maar zij zijn duidelijk de underdog tegen Katrin Holtwick en Ilka Semmler. Het als vierde geplaatste Duitse duo verloor dit WK nog geen set.

Om 15.30 uur maken medaillekandidaten Marleen van Iersel en Madelein Meppelink in Den Haag meer kans om de achtste finales te halen. Het nog ongeslagen Oranje-duo speelt tegen de 20-jarige Poolsen Karolina Baran en Jagoda Gruszczynska.

Nederlandse mannen

Van de drie overgebleven Nederlandse mannenteams zijn Michiel van Dorsten en Steven van de Velde het minst bekend. Zij spelen om 19.00 uur in Rotterdam tegen de verrassende Mexicaanse groepswinnaars Juan Virgen en Lombardo Ontiveros.

Titelverdedigers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan om 20.00 uur in Rotterdam proberen het als elfde geplaatste Braziliaanse duo Alvaro Filho en Vitor Felipe uit te schakelen. Brouwer en Meeuwsen zijn ongeslagen dit WK.

De als eerste geplaatste Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn dat ook. Zij sluiten om 21.45 uur in Den Haag de dag af met een confrontatie met de Russen Oleg Stojanoski en Artem Jarzoetkin, die als 31ste geplaatst zijn.

Op de vijfde dag is er natuurlijk ook weer het speciale avondprogramma rond de WK beachvolleybal. Dat is op NPO 3 en NOS.nl te zien tussen 19.30 uur en 21.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl