NOS Wielrennen

De Jongh en Contador zweren bij elkaar

De Jongh en Contador zweren bij elkaar

Steven de Jongh is ploegleider bij Tinkoff-Saxo, het team van Alberto Contador. En dat is de man die komende zaterdag vertrekt als een van de topfavorieten voor de eindzege in de Tour de France, nadat hij al de Vuelta en de Giro won.

De Jongh was in zijn wielercarrière sprinter. Contador is vooral klimmer. Toch zweert de Spanjaard bij de aanpak van zijn ploegleider, die hij in 2013 zelf opbelde voor trainingen.

"Hij had toen een heel slecht jaar achter de rug. Eigenlijk niks lukte", vertelt De Jongh. "Ik trainde toen een vriend van hem, Sergio Paulinho, en die had leuke stappen gemaakt dat jaar. Alberto stond wel open voor verandering. Toen heeft hij de telefoon gepakt en mij opgebeld."

Hoogtestage

Wat De Jongh anders doet dan voorgaande trainers van Contador is hem laten trainen in de ijle lucht. "Cruciaal is de hoogtestage begin 2014 op Tenerife geweest. Op de Teide (de ruim 3.000 meter hoge vulkaan, red.). Hij had één keer een hoogtestage gedaan, maar dat was slecht bevallen."

Op zijn beurt geniet De Jongh van Contador. De mentaliteit van de Spanjaard vindt hij ongeëvenaard. "Hij weet niet van opgeven. Hij heeft altijd motivatie."

Steven de Jongh (l) naast Alberto Contador met de Giro-trofee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl