De VS verslaat Duitsland met 2-0

VS in WK-finale na zege op Duitsland

De VS heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van het WK vrouwenvoetbal in Canada. In de halve finale waren de Amerikanen Duitsland met 2-0 de baas.

VS zet Duitsland aan de kant

In de 59ste minuut kreeg Duitsland een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar Celia Sasic miste de penalty. Voor Duitsland, dat eerste staat op de FIFA-ranglijst, was het de eerste gemiste strafschop op een WK ooit. De zeventien eerdere pogingen gingen er allemaal in.

Na zeventig minuten waren de Amerikanen wel effectief vanaf elf meter. Aanvoerster Carli Lloyd benutte de strafschop. In de slotfase maakte Kelley O'Hara een einde aan alle Duitse hoop, door de 2-0 tegen de touwen te schieten.

De 31-jarige Lloyd speelde 201 interlands en is vaak belangrijk in grote wedstrijden. Zo schoot zij de VS in de olympische finale van 2008 én 2012 naar het goud. Eerder op dit toernooi was Lloyd tegen China in de kwartfinales ook al matchwinnaar.

Tweede finale op rij

Het is de tweede keer op rij dat de Verenigde Staten in de finale staan. Vier jaar geleden werd verloren van Japan. De Amerikanen krijgen wellicht kans op wraak, want komende nacht staat de andere halve finale tussen Engeland en Japan op het programma. De finale is komende zondag in Vancouver.