NOS Voetbal

Cruijff zet handtekening voor Laporta

  • AFP
    Johan Cruijff (r) en Joan Laporta
  • AFP
    Johan Cruijff (m) zet zijn handtekening
  • AFP
    Johan Cruijjf (r) en Joan Laporta

Johan Cruijff heeft zich officieel achter Joan Laporta geschaard. Cruijff zette dinsdag zijn handtekening voor Laporta op de kandidatenlijst voor de voorzittersverkiezingen bij FC Barcelona. Op 18 juli zullen de leden zich uitspreken over een nieuwe voorzitter.

Laporta was tussen 2003 en 2010 ook voorzitter van Barcelona. Ook toen had hij de steun van de Nederlandse oud-speler en -trainer van de Catalaanse club. Laporta geldt als de voornaamste tegenstander van Josep María Bartomeu, die als zittend voorzitter in januari vervroegde verkiezingen uitschreef.

“Ik denk dat Barcelona Laporta op dit moment hard nodig heeft", stelt Cruijff. "Als hij de verkiezingen niet wint, dan heeft Barcelona verloren. De club heeft zijn normen en waarden nodig. Zoals zijn contacten met Unicef. Het imago van de club is op dit moment beschadigd en de club is verzeild geraakt in meerdere vervelende zaken."

Steun van Pep

Eerder meldde Laporta al dat hij ook de steun heeft van een andere oud-speler en -trainer, Pep Guardiola. De voorzitterskandidaat gaat samenwerken met Eric Abidal. De voormalige voetballer, die in 2012 bij Barcelona terugkeerde na een levertransplantatie, zou bij de club een belangrijk adviseur van Laporta moeten worden op technisch gebied.

Belangrijkste troef in de verkiezingsstrijd voor Laporta lijkt de Fransman Paul Pogba te zijn. Laporta wil de sterke middenvelder van Juventus naar Catalonië halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl