Steven van de Velde en Michiel van Dorsten
NOS Sport

Alleen Van Dorsten en Van de Velde ronde verder

Steven van de Velde en Michiel van Dorsten hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de WK beachvolleybal. Het duo won in Apeldoorn zijn laatste groepswedstrijd met 17-21, 22-20, 19-17 van de Russen Jaroslav Kosjkarev en Dmitri Barsoek.

Van de Velde en Van Dorsten, die in de derde set twee matchpoints overleefden en er zelf ook twee om zeep hielpen, eindigden daardoor als tweede in hun poule. De basis van hun zege? "Het publiek natuurlijk! Dit komt echt door jullie. Onwijs bedankt", spraken ze na afloop.

Van de Velde en Van Dorsten winnen thriller

Twee Oranje-koppels naar huis

Voor de koppels Wessel Keemink/Sven Vismans en Daan Spijkers/Tim Oude Elferink viel het doek. Keemink en Vismans wonnen hun eerste wedstrijd van dit WK met 21-16, 17-21, 16-14 van de Kazachen Dmitrij Jakovlev en Alexej Koelesnov, maar het was niet genoeg om bij de beste acht nummers drie te eindigen.

Datzelfde geldt voor Spijkers en Oude Elferink, die maandag al hun laatste wedstrijd speelden en afhankelijk waren van de wedstrijden van vandaag.

Keemink en Vismans door het dolle heen

Nummerdor en Varenhorst eerste

Ook Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst wonnen in een thriller hun laatste groepswedstrijd. Tegen de Cubanen Nivaldo Nadhir Diaz Gomez en Sergio Reynaldo Gonzalez Bayard overleefden ze een matchpoint. Het werd uiteindelijk 21-17, 18-21, 16-14.

Nummerdor en Varenhorst waren al zeker van de volgende ronde, maar eindigen nu wel als eerste in de poule. "Dit was een pittige. We waren niet constant, maar hadden een paar mooie punten op het eind."

Nummerdor en Varenhorst groepswinnaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl