Andy Murray in actie op Wimbledon
NOS Sport

Murray in drie sets door na opvallende inzinking

Andy Murray heeft op 'zijn' Wimbledon in navolging van Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal de volgende ronde bereikt. De Schotse winnaar van 2013 was met 6-4, 7-6 (3), 6-4 de Kazach Michail Koekoesjkin de baas.

De als derde geplaatste Murray kende in de tweede set een opmerkelijke inzinking nadat hij op 5-2 was gekomen. Koekoesjkin, de mondiale nummer 58, won vier games op rij en mocht op 6-5 zelfs voor de set serveren.

Björkman en Mauresmo

Coaches Jonas Björkman en Amélie Mauresmo begonnen ongemakkelijk op hun stoel te schuiven, maar pupil Murray rechtte op tijd zijn rug en sleepte er een tiebreak uit. Daarin was de publiekslieveling weer bij de les, nam hij snel afstand (6-1) en verzilverde hij zijn derde setpoint.

In de derde set forceerde Murray bij 2-2 de beslissende break. Serverend voor de wedstrijd kwam de Schot na een dubbele fout nog met 15-40 achter, maar met vier punten op rij besliste hij de partij.

Jonas Björkman en Amélie Mauresmo zagen tot hun tevreden dat pupil Andy Murray zegevierde

42 aces Karlovic

Het Kroatische servicekanon Ivo Karlovic had vier sets en 42 aces nodig om zich te ontdoen van het 19-jarige talent Elias Ymer uit Zweden: 6-7 (2), 6-2, 6-4, 7-6 (2).

Een ander talent haalde wel de tweede ronde: de Kroaat Borna Coric. De 18-jarige tennisser uit Zagreb overleefde een marathonduel met de Oekraïner Sergij Stachovsky: 4-6, 7-6 (5), 6-2, 1-6, 9-7.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl