Riad Bajic, maker van het eerste doelpunt van het Europese voetbalseizoen
NOS Voetbal

Europese voetbalseizoen officieel begonnen

Over precies 333 dagen is de Champions League-finale in San Siro in Milaan. En een week eerder de Europa League-finale in Basel. Maar de weg ernaartoe is vandaag al begonnen.

De officiële aftrap van het Europese voetbalseizoen 2015/2016 was om 17.45 uur in Malta, waar Balzan FC het in de eerste kwalificatieronde van de Europa League opnam tegen FK Zeljeznicar Sarajevo. De Bosniërs wonnen met 2-0. Held van de avond was Riad Bajic, met twee goals in het eerste kwartier.

In totaal doen er 102 clubs mee in de eerste kwalificatieronde, waaronder Go Ahead Eagles. De Deventenaren maken donderdag hun Europese debuut tegen het Hongaarse Ferencváros.

Champions League

In de eerste voorronde van de Champions League komen acht clubs in actie. Het miljoenenbal is om 18.00 uur in gang gezet met de eerste dans tussen FC Pyunik Yerevan (Armenië) en het altijd lastige SS Folgore/Falciano (San Marino). De Armeniërs wonnen, vrij moeizaam, met 2-1.

Om de eindstrijd te bereiken, zullen deze clubs 23 Europese wedstrijden moeten afwerken. Gaan we FC Pyunik in de Champions League-finale zien? We weten het op 28 mei 2016, maar waarschijnlijk al veel eerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl