Haase boekt een goede zege op Falla en treft nu Murray
NOS Sport

Haase verslaat vooraf gevreesde Falla

Robin Haase heeft zich voor de vierde keer in zijn loopbaan geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De Hagenaar boekte een goede zege op de Colombiaanse qualifier Alejandro Falla: 6-2, 3-6, 6-4, 6-2.

Falla is op Wimbledon vooral bekend van een vijfsetter uit 2010 toen hij een 2-0 voorsprong in sets tegen Roger Federer verspeelde. Vooraf verwachtte Haase een lastige partij tegen de man die de Nederlander vorig jaar in Halle nog versloeg.

Voortvarende start

Haase, twee weken geleden halvefinalist in Rosmalen, startte echter voortvarend op baan 7 en brak in de eerste set twee keer de service van Falla. De Colombiaanse nummer 130 van de wereld had daarna genoeg aan een break op 2-1 om de tweede set veilig te stellen.

Haase verspeelde in de spannende derde set een 2-0 voorsprong, maar plaatste op 5-4 opnieuw een break en greep direct de set. Haase behield vervolgens het initiatief in de vierde set en liet het niet op een vijfde set aankomen.

Nu tegen Murray

De Nederlander benutte op 5-2 op de service van Falla zijn eerste wedstrijdpunt. Haase krijgt in de tweede ronde te maken met titelfavoriet Andy Murray.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl