NOS SchaatsenAangepast

Shani Davis pakt draad weer op

Shani Davis heeft in Obihiro de draad weer opgepakt op de 1.000 meter. Nadat hij de WB-wedstrijden in Changchun had laten schieten, was hij in Japan met een tijd van 1.09,57 zoals gewoonlijk weer de snelste.

Achter Lee Kyou-hyuk en Denny Morrison eindigde Lars Elgersma, die in de eerste rit was gestart, op de vierde plaats. Z'n achterstand op de bronzen medaille was slechts 0,06. Ook Jan Bos (zesde) en Hein Otterspeer (negende) belandden in de toptien.

Lee nam de leiding in het WB-klassement over van de in Obihiro afwezige Stefan Groothuis. Davis rukte op naar de derde plaats.

Lee Kang-seok troeft Japanners af

De eerste 500 m in Obihiro leverde een overwinning op voor Lee Kang-seok. De Zuid-Koreaan was met een tijd van 35,11 alle Japanse thuisschaatsers te snel af.

Keiichiro Nagashima, Akio Ota en Joji Kato eindigden respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats. Door zijn tweede zege van het seizoen nam Lee de leiding in de stand om de wereldbeker over van Kato.

Door het ontbreken van de toppers was Jacques de Koning de Nederlandse hoop en hij kweet zich prima van zijn taak. Met een achterstand van slechts 0,26 op de winnaar eindigde de APPM-schaatser op plaats negen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl