Igor Sijsling had in zijn partij op Wimbledon last van een knieblessure
NOS Sport

Knie belette balende Sijsling voluit te gaan

"Frustrerend. Hij serveerde vanaf het begin zó goed. Ik had gehoopt langer met hem mee te kunnen", vatte Igor Sijsling zijn nederlaag samen tegen Sam Querrey, die dertig aces sloeg, op Wimbledon.

De Nederlander had in zijn partij last van zijn knie. "Het beperkte me, want ik voelde me niet zo vrij om te bewegen. Maar ik denk dat de knie weinig verschil maakte."

"Weinig kunnen trainen"

Sijsling speelde vier dagen geleden in de derde kwalificatieronde een lange vijfsetter tegen Paul-Henri Mathieu. "Daar moest ik van herstellen en ik heb daardoor weinig kunnen trainen. Daardoor heb ik niet het niveau van de kwalificaties kunnen halen."

De kwetsuur baart Sijsling zorgen. "Ik vind dit toch wel ernstig, vooral als ik niet honderd procent kan geven. Je wilt niets forceren. Het trekt nu langzaam weg, maar de pijn moet helemaal weg zijn voordat ik weer ga spelen."

Het is voor Sijsling, die voor zijn knie op consult gaat bij een sportarts, nog onduidelijk of hij kan deelnemen aan de Davis Cup. Nederland speelt op 17, 18 en 19 juli tegen Oostenrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl