Roger Federer begint goed aan de jacht op zijn achtste Wimbledon-titel
NOS Sport

Vlekkeloze start voor Federer en Nadal

Roger Federer en Rafael Nadal zijn goed begonnen aan hun jacht op de Wimbledon-titel. De als tweede geplaatste Zwitser versloeg de Bosniër Damir Dzumhur (6-1, 6-3, 6-3) en de als tiende geplaatste Spanjaard klopte de Braziliaan Thomaz Bellucci: 6-4, 6-2, 6-4.

Federer won in mei op Roland Garros moeiteloos zijn eerste duel met Dzumhur en op het centre court van Wimbledon kwam er geen verandering aan die krachtsverhouding.

Dappere Dzumhur

De Bosnische nummer 88 van de wereld speelde weliswaar dapper, zocht dikwijls de aanval, maar Federer had overal een antwoord op. De mondiale nummer twee oogde gretig en liet zien waarom hij met Novak Djokovic en Andy Murray de absolute titelfavoriet is.

Federer, die geen enkele breekkans tegen kreeg, serveerde met een lovegame de wedstrijd vlekkeloos uit. Federer treft nu Sam Querrey, die Igor Sijsling klopte.

Wimbledon 2015: Federer-Dzumhur

Ook goede start Nadal

Nadal kende eveneens een goede start. De tweevoudig winnaar domineerde tegen Bellucci (ATP-42) vanaf de baseline en wachtte in de rally's geduldig op zijn kans.

Zijn Braziliaanse opponent, die vooral op gravel goed uit de verf komt, probeerde van alles, maar kon alleen in de derde set indruk maken (2-0 voorsprong). De vermakelijke partij stond bol van de rally's, waarin Nadal vaak aan het langste eind trok.

Een backhand in het net van Bellucci maakte op Nadals eerste matchpoint een einde aan de partij. De Spanjaard treft nu de Duitser Dustin Brown.

Rafael Nadal maakte een scherpe, gretige indruk in zijn eerste ronde op Wimbledon

Vijfsetter voor Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga had vijf sets nodig om zich te ontdoen van grasspecialist Gilles Muller: 7-6 (8), 6-7 (3), 6-4, 3-6, 6-2. De Fransman bereikte in 2011 en 2012 de halve finales op Wimbledon. Tsonga speelt nu tegen Albert Ramos-Vinolas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl