Gianni Infantino, secretaris-generaal van UERFA, vindt dat Spanje de beslissing moet accepteren
NOS Voetbal

UEFA: Spanje moet WK 2022 accepteren

De Spaanse voetballiga (LFP) moet stoppen met de procedure bij het sporttribunaal CAS over de verplaatsing van het WK 2022 naar de winter. Dat zei Gianni Infantino, secretaris-generaal van de Europese voetbalbond, bij de UEFA-vergadering in Praag.

LFP-voorzitter Javier Tebas zegt dat een WK in de wintermaanden de Spaanse clubs een verlies van 65 miljoen euro oplevert. De vereniging van Europese clubs en het samenwerkingsverband van de Europese liga's stelden voor om het WK van 5 mei t/m 4 juni te houden, maar de FIFA besloot vanwege de hitte in Qatar uit te wijken naar de periode 20 november t/m 18 december.

Je kunt niet alle beslissingen unaniem nemen, anders worden er nergens meer beslissingen genomen.

Gianni Infantino, secretaris-generaal van de UEFA

Winters WK accepteren

Infantino vindt dat Spanje die keuze moet accepteren. "Het is treurig dat mensen beslissingen die door een meerderheid gekozen zijn, niet accepteren", vertelt de secretaris-generaal. "Je kunt niet alle beslissingen unaniem nemen, anders worden er nergens meer beslissingen genomen."

De Zwitser vindt dat de Spanjaarden iets flexibeler moeten zijn. "We moeten realistisch blijven en onszelf niet te serieus nemen. Het WK gaat om de beste teams in de wereld, dan moet het onder de beste omstandigheden worden gespeeld. Als dat betekent dat we de data moeten veranderen, zal dat niet het einde van de wereld zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl