Toeristen zijn bijeen om hun solidariteit te tonen met de toerisme-industrie
NOS Nieuws

Aanslag kost toeristische sector Tunesië half miljard

De aanslag op een toeristenstrand in Tunesië kost de toeristische sector in het land dit jaar zeker 460 miljoen euro. Minister Elloumi van Toerisme maakte deze voorlopige raming gisteravond bekend op een persconferentie en kondigde maatregelen aan om de sector te ondersteunen.

De aanval van een gewapende man op een strand bij Sousse kostte 39 mensen het leven, met name toeristen uit Groot-Brittannië. De aanslag is de tweede klap voor het toerisme in Tunesië: in maart werden 21 mensen gedood bij een aanslag op een museum in de hoofdstad Tunis.

Het Noord-Afrikaanse land verdiende afgelopen jaar een kleine twee miljard aan het toerisme. Het is een belangrijke bron van inkomsten en levert veel werkgelegenheid op.

Btw-tarief

Minister Elloumi wil de toeristische bedrijven nu te hulp schieten. Ze kondigde aan dat leningen pas later afbetaald hoeven te worden. Ook wordt het btw-tarief voor de toerismesector verlaagd van 12 naar 8 procent.

Verder wil de minister het aantrekkelijker maken voor toeristen om naar Tunesië te komen. Zo wordt de visumplicht voor een aantal landen opgeheven en is de belasting afgeschaft die buitenlanders moeten betalen als ze het land weer verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl