Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor in hun eerste wedstrijd op de WK beachvolleybal in Den Haag
NOS Sport

Wat gebeurt er dinsdag bij de WK beachvolleybal?

Op de vijfde dag van de WK beachvolleybal komen er zes Nederlandse koppels in actie, die zich in theorie nog kunnen plaatsen voor de knock-outfase. Vijf van de wedstrijden zijn rechtstreeks bij de NOS te zien.

In het mannentoernooi strijden Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst nog om de eerste plaats in hun groep. Ze staan momenteel tweede en treden vandaag in het strijdperk tegen de Cubaanse koplopers Nivaldo Nadhir Diaz Gomez en Sergio Reynaldo Gonzalez Bayard.

Ook bij Steven van de Velde en Michiel van Dorsten gaat het nog om groepswinst. De Nederlanders staan tweede en nemen het op tegen de Russische hekkensluiters Jaroslav Kosjkarev en Dmitri Barsoek.

Voor Wessel Keemink en Sven Vismans gaat het tegen de Kazachstanen Dmitrij Jakovlev en Alexej Koelesnov om de derde plek, die mogelijk nog kansen biedt op een vervolg van het toernooi.

Vrouwen gaan voor plek 3

Voor de drie vrouwenparen die vandaag het zand betreden, ligt er alleen nog een derde plek in het verschiet. Sophie van Gestel en Jantinie van der Vlist moeten die plek veiligstellen tegen het Thaise duo Varapatsorn Radarong en Tanarattha Udomchavee.

Ook Stiekema en Remmers kunnen nog derde in hun groep worden, maar dan moeten ze wel winnen van het Argentijnse duo Anna Gallay en Georgina Klug. En dan nog moeten ze afwachten of ze bij de beste nummers drie horen en dus naar de knock-outfase gaan.

En dat geldt ook voor Braakman en Sinnema: een ruime zege op het Australische duo Mariafe Artacho en Nicola Laird kan ze nog verder brengen in het toernooi.

Waar moeten we dinsdag op letten tijdens de WK beachvolleybal?

Programma Nederlanders (onder voorbehoud)

TijdstipLocatieDuelKijken en luisteren
12.00 uurRotterdamRemmers/Stiekema - Gallay/Klug (ARG)NOS.nl
13.00 uurApeldoornBraakman/Sinnema - Laird/Artacho del Solar (AUS)Nee
14.00 uurAmsterdamVan der Vlist/Van Gestel - Radarong/Udomchavee (THA)NOS.nl
19.00 uurApeldoornVan de Velde/Van Dorsten - Barsoek/Kosjkarev (RUS)NOS.nl
19.45 uurDen HaagNummerdor/Varenhorst - Sergio/Nivaldo (CUB)NOS.nl
20.00 uurAmsterdamKeemink/Vismans - Jakovlev/Koelesjov (KAZ)NPO 3/NOS.nl

Op de vijfde dag is er natuurlijk ook weer het speciale avondprogramma rond de WK beachvolleybal. Dat is op NPO 3 en NOS.nl te zien tussen 19.30 uur en 21.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl