Vargas schiet Chili naar finale Copa América

Vargas schiet Chili langs Peru op Copa América

Chili heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa América. Het gastland was in de halve finales met 2-1 te sterk voor Peru. Eduardo Vargas maakte beide doelpunten voor Chili.

De aanvaller van Napoli opende vlak voor rust de score. Een afstandsschot van Alexis Sanchez belandde via de paal voor de voeten van Vargas, die de bal met enige moeite het doel inwerkte. Vargas leek buitenspel te staan toen Sanchez schoot, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed.

Peru speelde toen al geruime tijd met tien man, nadat Carlos Zambrano in de twintigste minuut rood had gekregen.

Na een uur spelen kwam Peru op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Gary Medel. De verdediger werkte een voorzet op prachtige wijze in het doel. Nog geen vijf minuten later kon Medel alweer opgelucht ademhalen, toen Vargas met een geweldig afstandsschot zijn tweede van de avond maakte.

Chili neem het in de finale op tegen Argentinië of Paraguay, die komende nacht de andere halve finale spelen.

Sampaoli: zwaarste wedstrijd tot nu toe