De arrestatie van David Sweat
NOS Nieuws

Ontsnapte moordenaars VS wilden naar Mexico

De moordenaars die begin deze maand uit een gevangenis in de Amerikaanse staat New York ontsnapten, wilden naar Mexico. Toen hun plan mislukte, vluchtten ze richting Canada. Dat heeft de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, gezegd.

De twee verplaatsten zich 's nachts en hielden zich in leven met eten dat ze in zomerhuisjes en jachthutten vonden. Daar hebben ze vermoedelijk ook het vuurwapen buitgemaakt dat een van hen, Richard Matt (48), bij zich had, toen hij door de politie werd doodgeschoten.

Ziekenhuis

De moordenaar die zijn ontsnapping overleefde, David Sweat (35), wordt vermoedelijk over een paar dagen naar de gevangenis teruggebracht, van waaruit hij en Matt op 6 juni ontsnapten. Nu ligt hij nog in een ziekenhuis voor de behandeling van twee schotwonden, die hij zondag bij zijn arrestatie opliep.

Sweat zal worden aangeklaagd voor uitbraak. "Dat wordt een eenvoudige zaak", zegt het OM. "We hebben als bewijs twee gaten in de celmuren."

Blaren

Matt werd vrijdag in een vuurgevecht met de politie doodgeschoten. Kort daarvoor had Sweat hem achtergelaten. Matt had last van blaren. Zijn sokken zaten onder het bloed. Sweat vond dat Matt hem ophield en besloot alleen verder te gaan.

Twee gevangenismedewerkers worden ervan verdacht de twee geholpen te hebben. Een daarvan is een vrouw, die met een vluchtauto zou klaarstaan. Zij zou daarvan hebben afgezien, omdat zij zich er schuldig over voelde.

Mexico

Cuomo zei dat de twee haar man wilden vermoorden en met haar naar Mexico wilden rijden. Matt was in 1997 ook naar Mexico gevlucht, nadat hij zijn voormalige werkgever had vermoord en in stukken had gesneden. Hij zat een straf van 25 jaar uit.

Sweat werd in 2002 tot levenslang veroordeeld voor het doden van een politieagent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl