Michael van Praag werd tijdens een vergadering van de Europese voetbalbond benoemd tot vice-voorzitter
NOS Voetbal

Van Praag: nieuwe kandidatuur voor FIFA uitgesloten

Michael van Praag zal zich niet opnieuw kandidaat stellen voor het FIFA-voorzitterschap. Van Praag zei dat in NOS Langs de Lijn, waar hij tevens kort inging op zijn benoeming tot vice-voorzitter van de UEFA.

Van Praag werd maandag tijdens een vergadering van de Europese voetbalbond UEFA benoemd tot vice-voorzitter. Die promotie staat naar zijn zeggen los van zijn eerdere kandidatuur in de race om het FIFA-voorzitterschap. "Die hele rally om FIFA-president te worden heeft hier eigenlijk helemaal niets mee te maken", zei Van Praag.

FIFA-voorzitter uitgesloten

Van Praag is al sinds 2009 bestuurslid bij de Europese voetbalbond. Volgens hem is dat de reden dat hij de opengevallen plek van vice-voorzitter gaat bekleden. De suggestie dat hij beloond wordt voor zijn harde stellingname tegen Blatter en de FIFA wijst hij dan ook af. "Ik heb veel gedaan op clubgebied, ik ben de initiator van de UEFA Youth League. Ze kunnen altijd een beroep op me doen. Dat is belangrijk."

Een nieuwe gooi naar het FIFA-voorzitterschap ziet Van Praag niet zitten. "Ik denk dat dat uitgesloten is ja. Ik verwacht dat er vanuit het huidige FIFA-bestuur mensen zullen opstaan. Of misschien komt er wel iemand van buiten het voetbal. Ik wacht wel eventjes af, ik verwacht niet dat we in een situatie komen dat niemand het wil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl