Richèl Hogenkamp is blij met het bereiken van de tweede ronde op Wimbledon
NOS Sport

Hogenkamp: Wimbledon nu al geslaagd

Voor Richèl Hogenkamp is Wimbledon nu al geslaagd. De 23-jarige Doetinchemse debuteerde maandag op het heilige gras in Londen met een soevereine overwinning (6-4, 6-4) op Wang Qiang uit China.

De magie van Wimbledon maakte indruk. "Ik was vanochtend vroeg wakker", zegt Hogenkamp, die ondanks alle spanning niet te veel aan haar debuut probeerde te denken. "Maar toen ik de baan op ging en al die mensen zag, voelde ik wel meer emotie dan bij een normale wedstrijd."

Niet laten slachten

In de tweede ronde treft Hogenkamp oud-winnares Maria Sjarapova uit Rusland. Pittig dus, en eigenlijk een onmogelijke opgave. "Ik denk dat ik mijn trainer maar op de servicelijn moet zetten en hem ballen op mij af moet laten vuren, dan kan ik vast wat wennen", grapt Hogenkamp.

En dan serieus: "Ik ga niet de baan op om me te laten slachten, maar ik ben wel zo realistisch om er niet al te veel van te verwachten."

Sjarapova, die Wimbledon in 2004 won, overleefde de eerste ronde zonder problemen ten koste van de Britse Johanna Konta. De Russin wordt vaak ingedeeld op een van de hoofdbanen. Het zou dus zomaar kunnen dat Hogenkamp straks verhuist van baan 19 naar het centercourt. "Ik ga ervan genieten en proberen het haar zo lastig mogelijk te maken", aldus Hogenkamp.

Van boos naar blij

Het succes op Wimbledon komt voor Hogenkamp bijzonder gelegen, want de afgelopen periode was er een vol frustraties. Paul Haarhuis passeerde haar voor het basisteam van de Fed Cup en in Rosmalen werd Hogenkamp gepasseerd voor een wildcard ten faveure van Michaëlla Krajicek.

"Ik heb het vertrouwen van Haarhuis wel gemist als nummer twee van Nederland. Ik kwam met een goed gevoel terug van de Australian Open en toch koos hij in de Fed Cup voor Arantxa Rus", klinkt Hogenkamp verbeten.

"En de toernooidirecteur van Rosmalen vond het waarschijnlijk belangrijker om de naam Krajicek in het schema te hebben, terwijl zij zich op het dubbelspel richt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl