De beurs in Frankfurt vandaag
NOS Nieuws

Europese beurzen door Griekenland in het rood

In heel Europa zijn de aandelenbeurzen met verliezen gesloten vanwege de financiële problemen in Griekenland. De AEX-index in Amsterdam eindigde de dag 3,5 procent in de min. In Parijs en Frankfurt waren de verliezen iets groter, met 3,7 procent. In Londen daalden de koersen met 'maar' 2 procent.

De beurzen doken meteen na de opening in de min, maar krabbelden in de loop van de dag op. De laatste anderhalf uur voor sluiting namen de verliezen weer toe.

Vooral aandelen van banken en verzekeraars deden het slecht. De grootste verliezer op het Amsterdamse Beursplein was ING; dat aandeel verloor 5,5 procent van de waarde. In Duitsland waren de Commerzbank en Deutsche Bank de grootste dalers, met verliezen tot 6,2 procent.

Griekenland

De Griekse beurs was na de mislukte onderhandelingen over nieuwe leningen gesloten. Ook de Griekse banken zijn dicht. Pas volgende week, na het referendum over extra bezuinigingen, gaan de banken en de beurs weer open.

In andere Zuid-Europese landen zakten de beurskoersen verder weg dan in Noord-Europa. Zo bedroeg het verlies op de beurs in Milaan 5,2 procent en in Madrid 4,6 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl